Vad händer på Terrängbanan framöver?

170615
Nu har vår Terrängbana rankats bland alla kommuners bästa terrängspår!
Vår bana kom på 7:e plats av alla 290 banor!
Följ nedanstående länkar, så hittar du mer information.
http://springlfa.se/
http://motionsspar.blogspot.se/

151101
Nytt redskap. Titta på sidan nyheter!

151024
Se under nyheter! Bron vid 700 m utbytt bla.

151012
Utegymmet växer fram! Se under nyheter.
Bron vid ca 700 m börjar bli dålig och bron kommer att förstärkas med nytt virke inom kort.
När det gäller bron vid 3 km, måste vi höja upp den, så det inte blir så mycket skador vid
de häftiga regnväder som verkar komma oftare och oftare.
Vid målgången blir det diken för att leda bort vattnet.
Även runt banan har det blivit regnskador genom att fyllet på spåret delvis har runnit bort.
Banan är väldigt ojämn på dom ställena. Vi ska fixa detta, men de tar tyvärr lite tid.

150420
Den observante har kanske sett att det hänger 10 st färggranna fågelholkar, ca 100 m på vänster sida i löpriktningen, en bit ner i skogen. Det är en sjätteklass i Skee som bidragit med dessa mha slöjdlärare Leif-Anders Hoglid.
ETTT STORT TACK TILL ER! BRA JOBBAT!

150420
I helgen hängde vi upp 20 st nya skyltar på belysningsstolparna på 4 km banan. De sitter med jämna mellanrum och illustrerar bra löpskolningsövningar att göra för att stärka ben och bål i första hand. Du får se skyltarna som förslag på övningar och du väljer naturligtvis själv om du ska göra eller inte. Fritt val förstås.
Det är Camillas Grafiska som gjort illustrationerna. Tycker ni det är svårt att förstå hur övningarna ska gå till, hör gärna av er till nån av oss i klubben så försöker vi förklara. Det är möjligt att vi bokar upp en dag för att visa hur alla övningarna är tänkta.
/cd

150318
Om ni tittar noga på belysningsstolparna ser ni att vi bytt ut stolpnumret med en ny siffra med ett m efter på 4 km banan. Detta visar hur långt du sprungit från start till resp stolpe!!
Nu har vi också satt ut platsen för golvet för styrketräningen. Både placering och höjder utsatta. Nu på lördag ska jag ut med en entreprenör och titta på hur vi ska fylla bädden för golvet. Arbetslivsenheten med Fredrik K i spetsen hjälper oss med trädfällning och ris. Ambitionen är att bli klara före semestern. 
/cd

141105
Idag har vi sökt bidrag för en yta att träna styrketräning på. Ett golv i tryckat virke med olika träningsredskap på, men även en öppen yta att träna styrkegymnastik utan redskap.

141105
Banan blir bättre o bättre och den har hållit sig riktigt torr trots det myckna regnandet på det senaste. Det är inte klart ännu, men snart är det klart med "farthinder" och grusfylle för en tid framöver.
Vi ska också hänga upp lite anslag med löpövningar att göra längs spåret. Lite enkla tips om man har lust o energi. Det kommer nog inte på plats något förrän nästa år, men ändå!

141010 Jag har beställt markeringar för äventyrsbanan. Vita likt dom befintliga på vanliga banan. Snitslarna bör bort.

Nu har vi bara ett par ställen till vi vill bygga "farthinder", som vi vill kalla det. Det är ett sätt att bygga upp spåret på ställen
det är väldigt blött.
Efter detta är det "bara" att fylla grus på hela banan. Det fatts ju en hel del som ni kan se. Nu går det lättare framöver
nu när det finns grus utkörd i terrängen.

Föreningen arbetar också med att försöka skaffa någon form av byggnad för toaletter och omklädning, men det kan nog tyvärr dröja ett tag.

Hör gärna av Er och lämna synpunkter på hur ni vill att banan kan utvecklas.

Hälsningar Christer Desmo
 
 
 Banansvarig Christer Desmo

Strömstad Löparklubb
c/o FöreningsNavet
Strömsvallen
452 32 Strömstad
Tel: 0526-606 24