Vad händer på Terrängbanan framöver?

2020-04-16
Tolvan, Trailspåret
Då var hela 11,7 -km sträckningen märkt med 2 x 2 cm stora reflexbitar. Håll blicken uppe, så hittar ni nog. Jag vill inte markera för stort för att
inte "störa" i terrängen. Det erfordras troligen lite kompletterande märkning, men det kan funka bra ändå.
Är ni bara lite obsevanta och "på hugget" så hittar ni.
Jogga på!

/des

2020-04-15
Äntligen ska jag skärpa mig och försöka hålla er informerade om vad som händer på Terrängbanan nu det närmaste och vad vi tänker göra framöver.
 

Ettan, Tvåan och Fyran
Härligt att se allt folk på banan varje dag. Sällan något ont inte har något gott med sig, som tur är. Om inte banan var välkänd och välanvänd tidigare, är den i alla fall det nu! Nästan så man kan prata om trängsel i spåret. Parkeringsplatserna kunde iaf vara fler.
Nu har vi fått på nät på alla broarna. Vi får hoppas det förhindrar fall där nu. De tre största dikena är uppgrävda igen och utökade till och med. Det har ju torkat upp bra nu, men vi planerar att fylla på underlaget där det var som våtast i vinter. Förhoppningsvis hjälper det till nästa gång det blir mycket regnväder.

Sexan 6,6 km
Efter kontrollmätning (med måttband) kan vi konstatera att banan är 6,6 km. Nu har vi märkt upp banan ordentligt och jag måste säga att det har blivit riktigt bra. Nu är det svårt att inte hitta rätt! Vad jag fått höra är den nya Sexan väldigt populär och det gläder oss.
Vi har sprungit runt med röjkniv och kapat alla träd som låg över spåret. Det är en sträcka; mellan 3,5 och 4 km där det fortfarande ligger många grova träd tvärs banan och runt i terrängen. Vi har pratat med kommunen och dom ska ta bort de träden och ta vara på virket.

Äventyrsbanan 4,0 km
Även på denna banan har det legat träd tvärs över banan, som har varit lite svåra att ta sig förbi. Särskilt den sista km. Nu är dessa kapade och banan är mer framkomlig igen.

TOLVAN (mellan 11 och 12 km)
Jag pratade med befintliga markägare i området och har fått tillstånd att märka upp en mycket längre sträckning på mellan 11 och 12 km!!
Var ute och märkte upp halva sträckningen idag och planerar att göra resten inom några dagar.
Jag har använt små kvadratiska gul-gröna reflexbitar att märka med. Placeringen är ganska låg på befintliga träd, buskar och stolpar.
Det är alltså reflexer, som förstås är väl synliga i mörkret om vi springer med pannlampa. När banan är färdigmärkt lägger jag ut det här på vår sida.
Hoppas att det ökar intresset för våra banor ytterligare. Särskilt för de som gillar lite längre sträckning. En del av sträckan är på delar av Sexan, men i flera fall i motsatt riktning.
Banan går nästan helt bort till Rödshöjden, så det går ju med fördel att börja där om man vill. Då blir det någon km längre.
Jag har själv sprungit denna sträcka flera gånger och jag måste säga att den är härlig o springa med några riktigt utmanande sträckor. Jobbigt!

/Christer Desmo

190606

Sexan (6,3 km)
Nu äntligen är Sexan markerad med gröna ovala markeringar!!
Ni startar bakom infotavlan! Följ sedan markeringen. Jag ska hänga upp
km-anvisningar så snart jag fått skyltarna. Detsamma gäller Äventyrsbanan.
Ha trevliga och givande träningsrundor på utmanande banor :)

190314

REKORDJAKTEN!
Onsdagen den 3 april mellan kl 18:30 och 19:30 ska vi ha ett tillfälle där man kan
kan springa 4 km på vår Terrängbana och få en egen officiell tid.
Gemensam start kl 18:30. Därefter kan man starta på egen hand eller med kompisar
om man vill slippa lite av tävlingshetsen. Läs på inbjudan, genom att klicka nedan.

Inbjudan Rekordjakten

190314
Första bron på Terrängbanan börjar att ge sig. Vi jobbar på att fixa det, men det tar
nog några veckor innan vi fixat det. Jag tror inte man behöver vara rädd att det sk hända
något farligt, men men bör nog vara lite försiktig trots allt.

170615
Nu har vår Terrängbana rankats bland alla kommuners bästa terrängspår!
Vår bana kom på 7:e plats av alla 290 banor!
Följ nedanstående länkar, så hittar du mer information.
http://springlfa.se/
http://motionsspar.blogspot.se/

151101
Nytt redskap. Titta på sidan nyheter!

151024
Se under nyheter! Bron vid 700 m utbytt bla.

151012
Utegymmet växer fram! Se under nyheter.
Bron vid ca 700 m börjar bli dålig och bron kommer att förstärkas med nytt virke inom kort.
När det gäller bron vid 3 km, måste vi höja upp den, så det inte blir så mycket skador vid
de häftiga regnväder som verkar komma oftare och oftare.
Vid målgången blir det diken för att leda bort vattnet.
Även runt banan har det blivit regnskador genom att fyllet på spåret delvis har runnit bort.
Banan är väldigt ojämn på dom ställena. Vi ska fixa detta, men de tar tyvärr lite tid.

150420
Den observante har kanske sett att det hänger 10 st färggranna fågelholkar, ca 100 m på vänster sida i löpriktningen, en bit ner i skogen. Det är en sjätteklass i Skee som bidragit med dessa mha slöjdlärare Leif-Anders Hoglid.
ETTT STORT TACK TILL ER! BRA JOBBAT!

150420
I helgen hängde vi upp 20 st nya skyltar på belysningsstolparna på 4 km banan. De sitter med jämna mellanrum och illustrerar bra löpskolningsövningar att göra för att stärka ben och bål i första hand. Du får se skyltarna som förslag på övningar och du väljer naturligtvis själv om du ska göra eller inte. Fritt val förstås.
Det är Camillas Grafiska som gjort illustrationerna. Tycker ni det är svårt att förstå hur övningarna ska gå till, hör gärna av er till nån av oss i klubben så försöker vi förklara. Det är möjligt att vi bokar upp en dag för att visa hur alla övningarna är tänkta.
/cd

150318
Om ni tittar noga på belysningsstolparna ser ni att vi bytt ut stolpnumret med en ny siffra med ett m efter på 4 km banan. Detta visar hur långt du sprungit från start till resp stolpe!!
Nu har vi också satt ut platsen för golvet för styrketräningen. Både placering och höjder utsatta. Nu på lördag ska jag ut med en entreprenör och titta på hur vi ska fylla bädden för golvet. Arbetslivsenheten med Fredrik K i spetsen hjälper oss med trädfällning och ris. Ambitionen är att bli klara före semestern. 
/cd

141105
Idag har vi sökt bidrag för en yta att träna styrketräning på. Ett golv i tryckat virke med olika träningsredskap på, men även en öppen yta att träna styrkegymnastik utan redskap.

141105
Banan blir bättre o bättre och den har hållit sig riktigt torr trots det myckna regnandet på det senaste. Det är inte klart ännu, men snart är det klart med "farthinder" och grusfylle för en tid framöver.
Vi ska också hänga upp lite anslag med löpövningar att göra längs spåret. Lite enkla tips om man har lust o energi. Det kommer nog inte på plats något förrän nästa år, men ändå!

141010 Jag har beställt markeringar för äventyrsbanan. Vita likt dom befintliga på vanliga banan. Snitslarna bör bort.

Nu har vi bara ett par ställen till vi vill bygga "farthinder", som vi vill kalla det. Det är ett sätt att bygga upp spåret på ställen
det är väldigt blött.
Efter detta är det "bara" att fylla grus på hela banan. Det fatts ju en hel del som ni kan se. Nu går det lättare framöver
nu när det finns grus utkörd i terrängen.

Föreningen arbetar också med att försöka skaffa någon form av byggnad för toaletter och omklädning, men det kan nog tyvärr dröja ett tag.

Hör gärna av Er och lämna synpunkter på hur ni vill att banan kan utvecklas.

Hälsningar Christer Desmo
 
 
 Banansvarig Christer Desmo

Strömstad Löparklubb
c/o FöreningsNavet
Strömsvallen
452 32 Strömstad
Tel: 0526-606 24